Kedi

Kedilerde Fazla Kilo Alma Sorunu

Kedi sahiplerinin sorunlarından biri de kedilerde fazla kilo alma sorunudur. Sizler için hazırlamış olduğumuz kedilerde fazla kilo alma sorunu yazımız ile kafanızda ki sorulardan kurtulabilirsiniz.

Fazla Kilolardan Kurtulma Vakti

Bildiğiniz gibi, çoğu kedi yürüme bandında biraz egzersiz yapmayı hiçbir zaman öğrenmez. Ne kadar kedi nanesi rüşveti verirseniz verin onu ikna edemeyeceksindir. Neyse ki neredeyse tüm kediler herhangi düzenli bir fiziksel aktiviteden kolayca faydalanır.

Egzersiz yalnızca kalori yakmakla kalmaz, kas geliştirir ve kedinizin koca iştahını dindirir. Ancak onun için hazırlayacağınız egzersiz planı aynı zamanda onun aşırı kilolu veya obez olmasını önleyecektir. Bu da yaşamının uzaması ve hayat kalitesinin artması demek. Hazırladığınız plana sadık kalarak kedinizin sağlığı üzerinde devasa bir olumlu etki yapmış olursunuz.

Veteriner Hekiminize Danışın

Her zaman olduğu gibi, bir egzersiz planı hazırlamadan önce de yapılacak en önemli şey veteriner hekime başvurmaktır. Eğer kedinizin herhangi bir sağlık problemi varsa, bunu belirterek onun kişisel ihtiyaçlarına göre bir aktivite listesi oluşturun.

  • Kimi kediler doğaları gereği oldukça aktiftir. Bazıları içinse harekete geçmek ve biraz oyun oynamak için oyuncağa veya özel ödüllere ihtiyaç vardır. Kedinizi harekete geçirmek için birkaç tavsiye:
  • Torbaları, kağıt havluları ve karton kutuları onu oyuna teşvik etmek için açıkta bırakın.
  • Taze kedi nanesi bulundurun.
  • Kedinizi oyuncakları, topları, çubukları, tüyleri veya lazer ışıklarını kovalaması için teşvik edin. Tabii lazer ışığını kedinizin gözünden uzak tutmaya özen gösterin.
  • Bir kedi ağacınız varsa, tırmanması için onu teşvik edin.
  • Tırmalayabileceği bir keçeli direk veya yastık edinin.
  • Diğer hayvanlarla oynamasını teşvik edin. Arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın evcil hayvanlarıyla oyun buluşmaları ayarlayabilirsiniz. Hatta ikinci bir kedi sahiplenmeyi de gözden geçirebilirsiniz.
  • Kedinizi, düşük kalorili ödül mamalarından bir ısırık almak istediğinde size bir numara sergilemesi yönünde eğitin. Örneğin size evin diğer ucundan koşmasını veya ödül kutusunu şöyle bir salladığınızda kedi ağacına tırmanmasını öğretebilirsiniz.
  • Ona bir yemek puzzle’ı alın. Kedinizin oyuncağın içindeki ödülü almak için biraz uğraşması gereken özel oyuncaklar bulunuyor.
  • Kedinize uygun oyuncakları seçmeye özen gösterin. Onun yutabileceği boyutlarda parçaları olan oyuncaklardan uzak durun. Ayrıca kedi oyuncaklarını her zaman açıkta bırakmayın, bu onları bir süre sonra görmezden gelmesine sebep olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu