KediKedi Bakımı

Kedi Sahiplendirme Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi Sahiplendirme Nasıl Yapılır

Merhaba arkadaşlar bu yazımda kedi sahiplenmek istediğinizde kafanızda bulunan bütün soruları cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle kedi sahiplenmek istiyorsanız iyi bir bakıcı olmanız gerekir. Aksi halde bir hevesle sahiplendikten belli bir süre sonra bakamayacağınızı anlayıp kediyi bir başkasına yada sokağa bırakmamalısınız. İyi bir karar verip o sekilme sahiplenmelsiniz. Kediler evcil hayvanlardır. bulundukları ortamları belli bir süre sonra benimseyip sahiplenirler. Bir kedinin ortalama ömrü 14 yıldır.

Kedi Sahiplenme Neden Yapılır

Günümüz çağında insanlar çalışma temposu nedeniyle sabah akşam demeden çalışarak yaşamlarına devam ederler. Kimi zaman çocukların isteği ile sahiplenilmek istenselerde bazende ev arkadaşı, bir dost  olarak görülür. Kediler evdeki varlıklarıyla eve neşe verirken  aynı zamanda yalnızlığı giderirler. Kediler evde bize arkadaşa olurken bizimde onlardan sevgi ve şefkatini eksiltmeyip ilgilenmemiz gerekir.

Yeni Yavru Kediniz İçin Temel İhtiyaçlar

Yeni doğmuş veya birkaç aylık kedi sahiplendiksek kedimizin bizi benimsemesi ve sevmesi fazla zaman almayacaktır. Sahiplendiğimiz kedi yaş olarak büyük olduğunda daha önceki sahibini yada barınağını özleyeceğinden yeri ortamına belli bir zaman sonra alışacaktır. Bu  sebeple kediyi eve getirmeden temel ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Temel ihtiyaçları karşılandığı zaman bulunduğu ortama daha çabuk adapte olacaktır. Bu temel ihtiyaçlar:

Kedi Taşıma Çantası

Kendinizle yolculuk yaptığınız zaman daha rahat yolculuk yapmasını sağlayabilirsiniz.Herhangi bir kaza anında kendinizi koruyarak küçük sıyrıklarla kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Kedimizin hırçın olma olasılığına karşı çevremizdeki insanları korumak amacıyla da size yardımcı olacaktır.

Yavru Kedi Yatağı

Kedinizin rahat etmesini sağlayarak, rahat bir uyku yapmasına yardımcı olur.

Kum Kabı

Evimize yeni aldığımız da kedinin ortamını oluşturmak için  en gerekli temel ihtiyaçtır. Kedinin tuvalet ihtiyacını karşılamak için evin bir köşesine kum kabını yerleştirmeliyiz. Kum kabını belli aralıklarla değiştirmeyi unutmamalıyız.

Su ve Mama Kabı

Evimizde iki tane mama kabı bulundurmalıyız. Bu kabın metal ve çok derin olmaması önerilir. Kaplar arasında mesafe korunmalıdır, aksi halde su mama içerisine sıçrayabilir. Kedimizin suyunu gün içerisinde sürekli temizlemeliyiz.

Kedi Oyun Evi

Kedimizin gün içerisinde enerjisini atabilmesi ve oynası için kedi oyun evi, tırmalama tahtası bulundurmakta fayda vardır.

Kedi Tasması

Kedi ile gezmeye çıkarken isimli tasma kullanırsak  kedimizin kaybolmasını engellemiş oluruz.

Kedi Sahiplenme Nasıl Yapılır

Kedi sahiplendirme yapılırken bir çok noktaya dikkat edilmelidir.

Sahiplenen kişinin yaşı: Bakıma ihtiyacı olan kedileri sahiplenirken bilmeliyiz ki ona ilgi, şefkat ve zaman ayırmalıyız. Çocuğumuz istiyor diye bir hevesle sahiplenip bir iki ay sonra terk etmemeliyiz.

Kısırlaştırma yapılacak mı: Bu soru her kedi sahiplenen için geçerli değildir. Genelleme yapmadan bazı sahiplenenler özellikle cins kedileri sahiplenerek bu işi ticarete döktü, ırkı çoğaltıp para kazanma amacında olabiliyor malesef ki. Bu nedenle sahiplenilen kedinin kısırlaştırıldıktan sonra yeni sahibine verilmesi önerilir.

Kedinin aylık aylık masraflarını karşılaya bilecekmi: Günümüz şartlarında bir çok şeyin fiyatı atmışken kedi bakım ürünleri ve mama fiyatları da artmış bulunmakta. Sahiplendiğimiz kedinin ihtiyaçlarını karşılaya miyacaksanız lütfen sahiplenmeyiniz.

Kaç yıl bakabileceği: En önemli hususlardan biri kaç yıl bakılmak istenildiğidir. Kedilerin ömrü yaklaşık olarak 15 yıl olduğundan sahiplenen kişi tarafından ömrünün sonuna kadar bakması ön görülür. Kedilerin yeni ortama alışmaları zaman alır,belli süre sonra ortamından ayrılması oldukça zor olacaktır. Tabiki zaman şartları ne gösterir bilemezsiniz

Alerjiniz var mı?: Bünyeniz oldukça hassas ve alerjik bir cilde sahipseniz, kediye karşı da alerjiniz olabilir. Sahiplendikten sonra bu durumla karşılaşmak istemiyorsanız öncesinde test olmanızda fayda var. Evdeki diğer kişilerin alerjisi var ise sağlık açısından sorun oluşturacaktır.

Daha önce evde hayvan beslediniz mi?: Kediler her ne kadar dışarıdan tatlı dursalarda bu evinize  aldığınız kediden sonra değişiklik gösterebilir. Ev içerisinde kedi bakmak için  zaman ve ilgi ayarlamalısınız. Unutmalıyız ki onlarda canlı ve sevgiye ihtiyaçları var.

Pencere ve balkonlarda kedi filesi var mı?: Kediler tez canlı hayvanlar olduğundan  ve düşme bilincinde olmadıkları için önlem amaçlı kapı ve pencerelere koruma teli takmalıyız. Eğerki takma imkanımız yok ise daha dikkatli davranarak kedimizi her türlü kazaya karşı korumalıyız.

Satın Alma Sahiplen

Günümüz çağında bir çoğumuz sokakta bakıma muhtaç ve karnı aç hayvana rastlamaktayız. Bu sayının azalması için kendimize sahiplenecek hayvan arıyorsak önce sokak hayvanlarından başlamalıyız. Çünkü bu hayvanlar bunu en çok hak edenlerdir. Eğerki sahiplenecek gücümüz yok ise bir kabın içine su mam katarak onların yaşam sartını birada olsa yükseltebiliriz.

Sokakta yada barınaktan kedi sahipleniyorsa, sahiplendiğim kediyi öncelikle bir veteriner hekime götürüp genel bir kontrol yaptırmalıyız. Kendi sağlığımız için aşılarını zamanı geciktirmeden düzenli olarak yaptırmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu