Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?
Kedi kumu nasıl temizlenir, kedi kumunu temizleme işi kedi severlerin karşılaştığı tek zor iş olsa gerek. Bu temizlik seremonisini bir an önce burnunuzu tıkayarak bitirmek isteseniz de eğer kokan bir eviniz ve hasta bir kediniz olsun istemiyorsanız bu işi en doğru şekilde yapmanız gerekir. Bu işin doğrusu yanlışı mı olur demeyin, püf noktaları öğrenmek için bize kulan verin.
Gerçek anlamda temizlenmemiş bir kum kedinize olduğu kadar size de zarar verebilir. Bu sebeple, doğru gereçlere sahip olmanız da oldukça önemlidir. Bunun için eldiven kullanarak kumla temasınızı engelleyebilirsiniz. Eğer kediniz kısırlaştırılmamışsa kumun kokusu daha keskin olacaktır. Kokudan ve onun aracılığıyla oluşan toksitlerden korunmak için maske de kullanabilirsiniz. Eğer hamile bir kedi sahibiyseniz kum temizleme işine biraz ara vermeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Kedi Kumu Temizlemenin Püf Noktaları
Kumu günde en az bir kez temizlemeniz gerekir. Pis kum, kedinizin tuvalet için yer bulamamasına ve dolayısıyla ihtiyacını gidermede evin diğer köşelerini bu iş için mesken bellemesine neden olabilir. Haftada bir ise bütün bir kumu temizleyip kutuyu yıkamanızda da yarar var. Kumla kutunun altına yerleştireceğiniz astar görevini gören bir bez ya da torba kutuyu temiz tutmaz. Astarın her değişimde de kutuyu yıkamak gerekir.
Torbada topladığınız dışkıları ise evinizde tutmanız oldukça tehlikeli. Bırakın kapınızın önünde kalsınlar. Ne de olsa her akşam çöpler toplanıyor.
Kutuyu yıkamak içinse kedi idrarının düşmanı bulaşık deterjanını kullanabilirsiniz. Sıcak su e deterjanla yapılan köpüklü bir banyo kutuyu tamamen temizleyecektir. Fakat bu yıkama işleminin yerinin küvetiniz olmadığını hatırlatmakta fayda var hijyenik açıdan en güvenlisi dışarıda yıkamak olacaktır. Tertemiz kutusuyla kumunu koyduğunuzda kedinizin de girdiğiniz bu zahmeti fark edeceğinden emin olabilirsiniz.